Driehoek

wat doen wij

Onze werkzaamheden

Familierecht

U kunt bij ons terecht voor al uw familierechtzaken zoals het opstellen van testamenten, een samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden of informatie over schenkingen.
U komt bij ons langs voor een eerste bespreking. Tijdens deze bespreking worden al uw wensen besproken. Natuurlijk wordt er ook door ons advies gegeven en gekeken naar de fiscale aspecten. Hoe zit het bijvoorbeeld met de erfbelasting of schenkbelasting?
Na de eerste bespreking stellen wij ontwerpakten voor u op. Bij de ontwerpakten zit een toelichting zodat de stukken altijd helder zijn voor u.

Indien de ontwerpakten akkoord zijn wordt er een afspraak ingepland voor de ondertekening. Dit heet een passeerafspraak. Tijdens deze afspraak neemt de notaris de stukken nogmaals geheel met u door.
Na de ondertekening krijgt u afschriften mee om thuis te bewaren.
Het is ook mogelijk dat we bij u thuis komen voor een bespreking en of het ondertekenen van de akte(n).

Wij kunnen u adviseren over de volgende onderwerpen:

 • relatie:
  - samenlevingscontract
  - huwelijkse voorwaarden /partnerschapsvoorwaarden
 • overlijden:
  - testament
  - verklaring van erfrecht
  - afwikkeling nalatenschap
  - nalatenschapsmediation
 • wilsonbekwaamheid:
  - notariële volmacht/levenstestament
 • schenken:
  - schenken in contanten
  - schenken op papier

Klik op onderstaande knop om de brochure 'Informatie voor samengestelde gezinnen (Patchwork family)' te downloaden als PDF.

Informatie voor samengestelde gezinnen (PDF)

 

Onroerend goed praktijk

De onroerend goed praktijk is erg veelzijdig. U kunt bij ons terecht voor onder andere de volgende akten:

 • koopovereenkomst woning
 • akte van levering
 • hypotheekakte
 • splitsingsakte

Of het nu gaat over de aankoop van een woning of het oversluiten van uw hypotheek, er komt altijd veel bij kijken. Onze werknemers nemen u zoveel mogelijk werk uit handen. Er worden voor de ondertekening conceptakten opgesteld en naar u opgestuurd. Indien nodig overleggen wij met de makelaar, tussenpersoon of bank.

 

Ondernemingsrecht

Gaat u een onderneming starten of wilt u wijzigingen aanbrengen in de huidige onderneming? Dan bent u bij ons aan het juist adres. Wij kunnen u onder andere helpen met het oprichten van bijvoorbeeld een B.V., een vereniging of een stichting.

Wij verzorgen ook statutenwijzigingen. Dit kan iets kleins als een naamswijziging zijn of een gehele update van de statuten. Om u zoveel mogelijk uit werk uit handen te nemen, verzorgen wij daarnaast de benodigde besluiten en notulen.

Verder kunt u ook bij ons terecht voor een aandelenoverdracht, fusie of splitsing.

Album foto 1 Album foto 2

Vertrouwd notariskantoor in Swalmen sinds 1985